ERASMUS+ - Irány Olaszország

2023. február 5. és március 5. között Olaszországban, Milánó városában lehetőség nyílik az informatika területén (szoftverfejlesztő) 8 tanuló, az épületgépészet területén pedig 4 tanuló számára egy 4 hetes szakmai programban való részvételre.

A szakmai programok mellett több kulturális program is lesz, amely során a város nevezetességeivel lehet majd megismerkedni.
Az olasz fogadó partner az ETEN Evolvo szervezet. A tanulók cégeknél, vállalatoknál fogják a szakmai programot teljesíteni.

Pénzbeli juttatások a szakképzésben a 2020. szeptember 1-jétől tanulmányaikat megkezdő tanulóknak

2020. szeptember 1-jétől a tanulmányaikat megkezdő tanulók már az új képzési rendszer (SZJ) szerinti oktatásban vesznek részt.Ebben az új rendszerben a tanulóknak ösztöndíj és az ágazati alapoktatást követően, a sikeres ágazati alapvizsga után szakképzési munkaszerződéssel munkabér és egyéb juttatások járnak.
Az összegek havonta járnak és a korábban megadott bankszámlára utalják (kizárólag, készpénz fizetés vagy postás nem játszik!)

2022 őszi ERASMUS+ szakmai út névsora

2022. szeptember 24. és október 22. között Lengyelországban, Krakkó történelmi városában lehetőség nyílik a gépészet, épületgépészet és informatika területén tanuló diákok számára egy 4 hetes szakmai programban való részvételre.

A szakmai programok mellett számos kulturális program is lesz, a látogatások során Lengyelország néhány gyöngyszemével lehet majd megismerkedni.

A lengyel fogadó partner a Zespół Szkół Mechanicznych Nr 1 im. Szczepana Humberta w Krakow, amellyel már évek óta kapcsolatban állunk. 
 

Továbbtanulási információk nyolcadikosoknak

 

Ezeket a Kódokat kell megadni jelentkezéskor

Tanulmányi terület
kódja

Tagozat / Tanulmányi terület
megnevezése

 

ÚJRA ERASMUS+ SZEPTEMBERBEN INFÓSKÉNT NÉMETORSZÁGBA MEHETSZ

2022. szeptember 10. és október 09. között Németországban, Dieringhausen városában lehetőség nyílik az informatika területén tanuló, leginkább végzős 4 diák számára egy 4 hetes szakmai programban való részvételre. Elsősorban végzős tanulók jelentkezését várjuk. A szakmai programok mellett számos kulturális program is lesz, a környék nevezetességeivel lehet majd megismerkedni. A német fogadó partner az Oberbergischer Kreis Berufskolleg Dieringhausen. Az iskolából 2 informatikus tanuló töltött nálunk 6 hetes szakmai gyakorlatot.

Az iskola története

"Lassanként, észrevétlenül kedveltessük meg a tudományokat, s neveljünk a kultúrának, az európai civilizációnak egy új életre való, erőtől és eredetiségtől duzzadó népet hazánk javára és dicsőségére!"

(Szily Kálmán)

Jelentkezések előzetes felvételi rangsora

Tisztelt Látogató!

Az alábbi listák az egyes osztálytípusainkba jelentkezések előzetes felvételi rangsorát tartalmazzák. Egy tanuló több helyre is jelentkezhetett, illetve egy tanuló több iskolába is beadhatta a jelentkezését. A szülőknek 2022. március 21-22-án van lehetőségük, hogy az általános iskolában, illetve az Oktatási Hivatal felületén kezdeményezzék a prioritások megváltoztatását, vagy az adott iskolában új kódot jelöljenek.

Trambulin ösztöndíj pályázat

Budapest Főváros Önkormányzata pályázati felhívást tesz közzé 16/2021. (IV. 9.) önkormányzati rendelete alapján a valamely tantárgyból, illetve területen tehetséges, Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező Budapest Főváros Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás alapján a programban résztvevő, állami fenntartású köznevelési és szakképző intézmény 10., 11., illetve az utolsó évfolyamot megelőző évfolyamos, összesen 250 tanulója számára.

A pályázat célja:

© Copyright 2021 BGSzC Szily Kálmán Technikum és Kollégium | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Zurziba