Felvettek listája

Kedves jelentkezők!

- Minden jelentkező tanulót emailben értesítettünk a felvételről és ezt levélben is megerősítjük a következő héten. A levelek rövid időn belül megérkeznek.
- Megfelelő azonosítás esetén tudunk felvilágosítást adni telefonon is.
- Ha a kiértesítéssel kapcsolatban van kérdése, vagy mégis a mi iskolánkban szeretne tanulni, akkor hívjon minket a 280-6871 telefonszámon, vagy írjon a titkar@szily.hu email címre.

2023/2024 érettségi utáni és egyéb felnőttképzésre jelentkezés/ beiratkozás

Személyes beiratkozás (minden nem kilencedikes): 2023. június 29-án csütörtökön 9:00-13:00 között az iskolában (IX. Kerület Timót utca 3.) Esti/ nappali technikusi 2 éves képzések érettségi után/ szakma utáni 2 éves esti érettségi/ 10. osztályra épülő esti 2 éves szakmák felnőttek részére (nem 9. évfolyam!)

Kompetencia mérés

  • A mérés egy tanítási napot vesz igénybe, 8h – kb.12.15h-ig
  • A tanulók 730 és 745 között érkezzenek be az iskolába és foglalják el a helyüket a kijelölt osztályokban.
  • Ezen a napon a kompetenciamérésen kívül több órájuk nem lesz.

A mérésre a tanulók hozzanak magukkal

  • SZÁMOLÓGÉPET (telefon nem használható!),
  • körzőt, vonalzót,
  • ceruzát és kék színű tollat
  • tízórait

Általános tájékoztatás

A mérések területek tesztjeinek időtartam

Jelentkezések előzetes felvételi rangsora

Tisztelt Látogató!

Az alábbi listák az egyes osztálytípusainkba jelentkezések előzetes felvételi rangsorát tartalmazzák. Egy tanuló több helyre is jelentkezhetett, illetve egy tanuló több iskolába is beadhatta a jelentkezését. A szülőknek van még lehetőségük, hogy az általános iskolában, illetve az Oktatási Hivatal felületén kezdeményezzék a prioritások megváltoztatását, vagy az adott iskolában új kódot jelöljenek.

Erasmus+ - irány Ausztria/Bécs

2023. április 09. és május 07. között Ausztriában, Bécs városában lehetőség nyílik az informatika területén (szoftverfejlesztő), valamint az épületgépészet területén tanulók számára egy 4 hetes szakmai programban való részvételre. 


A szakmai programok mellett több kulturális program is lesz, amely során a város nevezetességeivel lehet majd megismerkedni.
Az osztrák fogadó partner az ETEN Austraining Lern.ziel GmbH szervezet. A tanulók cégeknél, vállalatoknál fogják a szakmai programot teljesíteni. 

Továbbtanulási információk nyolcadikosoknak

Ezeket a kódokat kell megadni jelentkezéskor

Tanulmányi terület
kódja

Tagozat / Tanulmányi terület
megnevezése

 

ERASMUS+ - Irány Olaszország

2023. február 5. és március 5. között Olaszországban, Milánó városában lehetőség nyílik az informatika területén (szoftverfejlesztő) 8 tanuló, az épületgépészet területén pedig 4 tanuló számára egy 4 hetes szakmai programban való részvételre.

A szakmai programok mellett több kulturális program is lesz, amely során a város nevezetességeivel lehet majd megismerkedni.
Az olasz fogadó partner az ETEN Evolvo szervezet. A tanulók cégeknél, vállalatoknál fogják a szakmai programot teljesíteni.

ÚJRA ERASMUS+ SZEPTEMBERBEN INFÓSKÉNT NÉMETORSZÁGBA MEHETSZ

2022. szeptember 10. és október 09. között Németországban, Dieringhausen városában lehetőség nyílik az informatika területén tanuló, leginkább végzős 4 diák számára egy 4 hetes szakmai programban való részvételre. Elsősorban végzős tanulók jelentkezését várjuk. A szakmai programok mellett számos kulturális program is lesz, a környék nevezetességeivel lehet majd megismerkedni. A német fogadó partner az Oberbergischer Kreis Berufskolleg Dieringhausen. Az iskolából 2 informatikus tanuló töltött nálunk 6 hetes szakmai gyakorlatot.

Pénzbeli juttatások a szakképzésben a 2020. szeptember 1-jétől tanulmányaikat megkezdő tanulóknak

2020. szeptember 1-jétől a tanulmányaikat megkezdő tanulók már az új képzési rendszer (SZJ) szerinti oktatásban vesznek részt. Ebben az új rendszerben a tanulóknak ösztöndíj és az ágazati alapoktatást követően, a sikeres ágazati alapvizsga után szakképzési munkaszerződéssel munkabér és egyéb juttatások járnak.
Az összegek havonta járnak és a korábban megadott bankszámlára utalják (kizárólag, készpénz fizetés vagy postás nem játszik!)

2022 őszi ERASMUS+ szakmai út névsora

2022. szeptember 24. és október 22. között Lengyelországban, Krakkó történelmi városában lehetőség nyílik a gépészet, épületgépészet és informatika területén tanuló diákok számára egy 4 hetes szakmai programban való részvételre.

A szakmai programok mellett számos kulturális program is lesz, a látogatások során Lengyelország néhány gyöngyszemével lehet majd megismerkedni.

A lengyel fogadó partner a Zespół Szkół Mechanicznych Nr 1 im. Szczepana Humberta w Krakow, amellyel már évek óta kapcsolatban állunk. 
 

© Copyright 2021 BGSzC Szily Kálmán Technikum és Kollégium | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Zurziba