2015-2016 Határtalanul: Alsóbodok

—
Az informatika rejtelmei határon innen és túl címmel az alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola, mint partneriskolával közösen pályáztunk.

Alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola
—A pályázat célja, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülése, a magyarországi és külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítése.
 
—A pályázati programnak megfelelően az utazást előkészítő foglalkozások vezették be, ahol a gyerekek megismerkedtek Felvidék történetével, illetve a tervezett kirándulások helyszíneivel.
 
—Az első látogatást bemutatkozással kezdtük, mely során mindkét iskola prezentáció keretében ismertette iskoláját.—A második utazás során pedig meglátogattuk iskolánk szakképzési a tanműhelyeit.
—A műszaki informatikusok és infokommunikációs hálózatépítő gyerekek közös honlapot készítettek a partnergyerekekkel Balassi Bálintról, akinek életútja kötődik mind a Felvidékhez, mind az anyaországhoz
A közös munka egyik eredménye egy honlap:
 
—A munka mellett mind Felvidéken, mind Magyarországon tartalmas kirándulásokat szerveztek az aktuális vendéglátók.
  • —Révkomárom,— Nyitra, —Érsekújvár,—Zólyom, —Besztercebánya, —Nagyszombat, Pozsony. —Hazafelé megálltunk Garamszentbenedeken és Léván.

  • —Budapest: Vár, Gellérthegy, Hősök tere, Parlament, hajókirándulás, Margitsziget.Hazafelé a vendégek megálltak Szentendrén, Visegrádon és Esztergomban
A pályázat elérte célját, a program befejeztével mindkét fél élményekben gazdagodva tért haza.
 

© Copyright 2021 BGSzC Szily Kálmán Technikum és Kollégium | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Zurziba