2013 Leonardo projekt: Krakkow

Leonardo projektszám: 13/0030-L/1086

2013 októberében három héten keresztül 14 diákunk különféle szakmacsoportot képviselő Szilys diákok Lengyelországban Krakkóban a Szczepan Humbert Műszaki középiskolában vettek részt termelési gyakorlaton. A projekt szakmai tartalma a robbanó motorok kipufogó gázainak elemzése volt. Az újszerű témában a kedvezményezettek összehangolt tevékenységek során végezték feladataikat.

 

 

A diákjaink beszámolói alapján a legnagyobb benyomást rájuk a lengyelek magyarok iránt mutatott szeretete, valamint a szabadidő program részét képező Zakopanei kirándulás során szerzett élmények tették.

 

 

 

 

 

A kapcsolatfelvételeknél leginkább az angol nyelv használata került előtérbe. Kiemelkedő szakmai programnak számított még a Tychy városában működő Fiat autógyár meglátogatása. Nagy hatással volt rájuk a Wieliczkai sóbánya szépsége és az Auschwitzi haláltábor szörnyűsége. A kedvezményezettek két napos gazdag programot kínáló Zakopanei kiránduláson is részt vettek. Összességében a fiúk rendkívül jól érezték magukat. A szakmai program elérte célját, a szállásuk és az ellátásuk megfelelő volt. Sok élménnyel gazdagodtak, néhányan legszívesebben még tovább maradtak volna. A teljes tanári kar előtt bemutatott képes beszámolójuk nagy tetszést aratott.

 

 

Fotóalbum az utazásról